Τα καλύτερα Λεξικά Αγγλικών

Comments: 0

Τα καλύτερα Λεξικά Αγγλικών

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια μακροσκελής διαδικασία. Απαιτεί χρόνο, μεθοδικότητα, υπομονή και αφοσίωση. Υπάρχουν, πλέον, πολλές μέθοδοι διαθέσιμες, ώστε να μπορεί καθένας να διαλέξει αυτήν που του ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες του, τον ελεύθερο χρόνο του, το κόστος, τον τρόπο που ο καθένας αφομοιώνει καλύτερα κάποια διδαχή κ.ο.κ. Έτσι, βλέπουμε άλλους να επιλέγουν την εκμάθηση σε αίθουσα, άλλους τα κατ’ ιδίαν μαθήματα, άλλοι προσπαθούν μόνοι τους με μεθόδους αυτοδιδασκαλίας. Κάθε σύστημα έχει και τα δικά του εργαλεία, πολλές φορές αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Σε όλες, όμως, υπάρχει ένας κοινός τόπος: Το λεξικό!

Το λεξικό αποτελεί ίσως το βασικότερο από τα εργαλεία εκμάθησης. Από την αναδρομή για κάποια άγνωστη λέξη, μέχρι την ανάλυση άγνωστων ή ανώμαλων τύπων, ένα λεξικό βρίσκεται πάντα δίπλα σου.

Μεταφραστικά εργαλεία μπορεί κανείς να βρει εύκολα online. Και, ίσως, για μια γρήγορη ματιά ή για να λυθεί κάποια απορία, να βολεύουν. Παρόλα αυτά, η βοήθεια που θα πάρεις από ένα λεξικό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Γραμμένα από ακαδημαϊκούς, ειδικότητα των οποίων είναι η εκμάθηση μιας γλώσσας, δουλεμένα για πολλές δεκαετίες, αναθεωρημένα, συστηματοποιημένα, πιο πλήρη από ποτέ, τα λεξικά αποτελούν τον δρόμο, στον οποίο πατάς για να μάθεις μια γλώσσα.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι λεξικού στο εμπόριο. Άλλα είναι πιο απλά, άλλα πιο σύνθετα, άλλα περιλαμβάνουνε αμφίδρομα τις γλώσσες, άλλα είναι μόνο από την μια γλώσσα στην άλλη. Πολλά περιέχουν ασκήσεις κατανόησης, κάποια είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ή για αρχάριους, άλλα είναι τόσο μικρά, που χωράνε μέσα στην τσέπη σας!

Όποιες και να είναι οι ανάγκες σας, σίγουρα υπάρχει το κατάλληλο λεξικό για εσάς. Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα προτάσεις μας σε λεξικά της Αγγλικής γλώσσας, ώστε να ενημερωθείτε, να κρίνετε και να κάνετε τη σωστή επιλογή!

OXFORD WORDPOWER DICTIONARY

Ίσως το πληρέστερο λεξικό της κατηγορίας του. Το best seller της Oxford αποτελεί ένα εργαλείο, τόσο για τους νέους, όσο και για τους προχωρημένους μαθητές. Πλήρες, επεξηγηματικό, με προφορές, παραδείγματα και τύπους εξεζητημένης χρήσης, οφείλει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη κάθε μαθητή της αγγλικής γλώσσας. Με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουνε πωληθεί, δεν θα μπορούσε παρά να είναι πρώτο στη λίστα μας!
https://4myschool.gr/?s=OXFORD+WORDPOWER+DICTIONARY

OXFORD ADVANCED LEARNER’S DICTIONARY

Το συγκεκριμένο λεξικό της Oxford είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές μέσου επιπέδου. Ιδανικό για να μπορέσουν να αποκτήσουν το απαιτούμενο λεξιλόγιο και να προετοιμαστούν επαρκώς για τις εξετάσεις. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους υποψήφιους να εξασκηθούν στον γραπτό λόγο, μέσα από μια σειρά θεμάτων. Σίγουρα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τις εξετάσεις!
https://4myschool.gr/?s=OXFORD+ADVANCED+DICTIONARY

Βρείτε όλα τα λεξικά της Oxford εδώ: https://4myschool.gr/?s=OXFORD+DICTIONARY

Share this post